SUBSIDIE VIA WERKBAARHEIDSCHEQUES – VOORKOM BURN-OUT
Nu 2019 op haar eind loopt, kunnen we vaststellen dat burn-out alweer dé term was waar we (tot vermoeiens toe!) mee rond de oren geslagen werden. Ook mindfulness en work-life balans scoren hoog. Niet onterecht.
Waar het enige tijd geleden nog indrukwekkend overkwam als een werknemer vertelde over hoe ontzettend druk hij het had, werkt dat nu eerder aanstootgevend. We weten intussen dat het niet gezond is constant onder druk te staan.
Zeker in deze krappe arbeidsmarkt moeten we goed voor onze werknemers zorgen. We vragen vaak veel van hen. Daarom wordt ook steeds meer aandacht besteed aan zaken als mindfulness, digitale detox, timemanagement e.d.
Positieve gezondheid is de term waar het puuhr-team de aandacht op vestigt.
Het is niet enkel de job die stress uitlokt bij uw werknemers. Ook externe factoren kunnen een aanzienlijke rol spelen. Feit blijft wel dat de uitingen van stress en de economische gevolgen bij u als werkgever het meest merkbaar zullen zijn.
De kostprijs van langdurige afwezigheid door burn-out (of andere oorzaken) is eveneens tweezijdig.
Voor uw werknemer kan dit ook invloed hebben op anderen in zijn privéleven.
Voor u als werkgever is er het productiviteitsverlies, de financiële kost voor medische begeleiding, eventuele vervangingskost en misschien zelfs imagoschade.
Een goede oorzaak-gevolg diagnose is belangrijk.
De diagnose burn-out, vaak gesteld door uw werknemer zelf, betekent echter niet dat alle stressgerelateerde aandoeningen het etiket burn-out kunnen krijgen. Er zijn heel wat andere varianten en die vinden hun oorsprong niet per sé op de werkvloer.
puuhr kan u bijstaan in het vinden van de juiste diagnostiek en dus de juiste remedie bij stressproblematiek in uw onderneming.
Vaak kan dit met eenvoudige, menselijke interventies op vlak van jobinhoud en arbeidsorganisatie. Hier hoeft geen grote kost tegenover te staan.
Wij gaan samen met u door alle lagen van uw organisatie om een plan met de juiste preventiemaatregelen op te stellen en om langdurig afwezige werknemers zo snel mogelijk terug te integreren. We gaan hier ook in tegen de misvatting dat werknemers met burn-out zeker zullen hervallen. Vaak blijkt dat deze mensen beter met stressfactoren kunnen omgaan, net doordat ze hun grenzen herkennen.
Maak gebruik van de werkbaarheidscheque!
Als je werknemers hebt die in een mogelijke burn-out situatie zitten of als je alvast preventieve maatregelen wilt treffen, kan je deze subsidie inschakelen. Wij helpen u met plezier om nog voor het jaareinde gebruik te maken van het subsidiebudget dat uw KMO kan inzetten via de werkbaarheidscheques. Wij zijn een erkende dienstverlener voor KMO-portefeuille waardoor je tussenkomst in de kost kan krijgen.
OPGELET! De werkbaarheidscheques dienen voor 31/12/2019 aangevraagd te worden!
Neem dus vandaag nog contact op met marc@puuhr.be of op het nummer 0468/17 42 91.