Subsidiedossiers uitwerken

puuhr kijkt na of jouw onderneming in aanmerking komt voor allerhande subsidies. Misschien pas je al subsidies toe die je korting geven op je personeelskosten, maar benut je ze niet optimaal. Wij pluizen het graag voor je uit.

Wij begrijpen dat jij niet van alles op de hoogte kunt zijn. Onze adviseurs volgen echter de sociaal-juridische wetgeving op de voet waardoor ze te allen tijde jou kunnen adviseren rond mogelijke subsidies. En daar stopt het niet: we kunnen de dossiers ook voor je uitwerken.

Wij houden subsidiemogelijkheden voor jouw organisatie altijd op onze radar. Zowel de bestaande (retroactieve) subsidies als de mogelijke toekomstige subsidies (proactief).

Hard voor Cijfers, Hart voor Mensen

We werken subsidiedossiers voor jou uit en dat resulteert in financiële voordelen waar jij en je werknemers wel bij varen. Daar doen we het voor!

WIST JE DAT?

Wist je dat het tewerkstellen van 58-plussers jouw bedrijf een fikse RSZ-vermindering kan opleveren?

Hoe je daarmee precies aan de slag gaat? Wij staan voor je klaar.

ONTDEK WELKE DIENSTEN WIJ KUNNEN AANBIEDEN BINNEN SUBSIDIES

Vragen over Subsidiedossiers uitwerken, ? Neem contact op met onze expert Bjorn.

Waarom jij voor puuhr kiest

puuhr & jij,
de ideale match

We stippelen een visie uit die we ook samen in je organisatie kunnen integreren. Geen advies vanuit een ivoren toren, maar hands-on en pragmatisch.

Jouw organisatie kan rekenen op een vaste contactpersoon. Iemand die jou en je bedrijf door en door kent, waardoor de samenwerking optimaal verloopt.

HR-vragen kunnen niet dagenlang op een antwoord wachten. Zowel je werknemer als jijzelf willen snel een duidelijk antwoord. We spelen dan ook altijd kort op de bal. En wees gerust, niet op elke vraag volgt een factuur.

Wij spreken klare taal, die begrijpelijk is voor iedereen binnen jouw organisatie.

3 STAPPEN NAAR SUCCES

Stap 1

Persoonlijk Gesprek

Alles start met een goed gesprek. Waar liggen de uitdagingen in jouw organisatie? Wat heb je voor jezelf al scherp gesteld en waar kan je nog hulp gebruiken? Vertel het ons en wij luisteren graag.

Stap 2

Screening

Via deze individuele aanpak willen wij je als ondernemer adviseren op welke domeinen er nog vooruitgang mogelijk is. Daarmee gaan we aan de slag in ons adviesrapport.

Stap 3

Advies(rapport)

Ons advies houdt rekening met het DNA van je organisatie. Wij zijn ervan overtuigd dat HR bedrijfseigen is en daardoor een unieke aanpak vergt.

Hart voor mensen

Al meer dan 6 jaar helpen we talloze ondernemers verder door samen met hen een uniek HR-beleid uit te werken.

Ons ziekenhuis telt gemiddeld 680 werknemers. Bij elke indienstneming kijken we na of er subsidiemaatregelen van toepassing zijn. Toch is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Zo geven mensen niet steeds graag toe dat ze langdurig werkloos zijn geweest. Uit de analyse van puuhr bleek dat we een mooie benutting hadden van doelgroepverminderingen, maar ten gevolge van enkele gemiste kortingen voor langdurig werklozen toch nog extra voordeel konden halen.

Wim Gys HR-directeur - AZ Herentals

‘Sinds ik overgeschakeld ben naar Puuhr, geniet ik persoonlijke, snelle en correcte opvolging bij de maandelijkse verwerking van de lonen. Mijn contactpersoon, is vriendelijk en helpt me snel met al mijn vragen. Als ik strategisch mijn personeelsbeleid wil bespreken, kan ik bij Marc terecht. Kim kijkt welke subsidies we kunnen toepassen zodat ik optimaal alle voordelen kan genieten.

Wim Weytjens Zaakvoerder - Hego Mobile

Toen puuhr ons hun diensten toelichtte, waren we ervan overtuigd dat het sociaal secretariaat standaard de opvolging naar mogelijke verminderingen toepaste.

Het onderzoek bracht echter een mooie teruggave op. We tekenden in voor een vervolgopdracht zodat we naar de toekomst toe ook verzekerd zijn van een 100% toepassing van alle mogelijke verminderingen.

Tom Coene Bestuurder - Dienstenbedrijf Waasland NV

TEVREDEN KLANTEN