HET HR 4-UURTJE – 14 JUNI 2022
|
Tijdens het HR–4-uurtje serveren we taart met
een goede bodem aan strategisch HR-advies,
gevuld met reële praktijkcases
en als topping geven we bruikbaar subsidieadvies
met berekeningen uit de praktijk.
Afsluiten doen we met een netwerkevent.
NEEM GRATIS DEEL AAN DEZE UNIEKE HR-SESSIE
Noteer de volgende datum:
DINSDAG 14 juni 2022
Programma
16u00 – 16u15: ONTHAAL
16u15 – 17u30: SPREKERS ANN EN KIM
17u30 – 17u45: BREAK
17u45 – 18u15: SPREKER MARC
18u15- 19u00: NETWERK
Tipje van de sluier
We leiden jullie zoals gewoonlijk door het dichtbegroeide bos van subsidiemogelijkheden en tonen via praktische berekeningen hoe je kostenbewust tewerkstelt.
We zullen in 2022, verspreid over 4 HR 4-uurtjes, onder meer onderstaande onderwerpen behandelen:
Verloningsstrategieën anno 2022
overheidsmaatregelen met een impact op de directe – en indirecte loonkosten (met rekenvoorbeelden)
Employer Branding versus ‘the war for talent’
Onderwerpen 14 juni 2022
Lonen in balans – Wat met inflatie en war for talent?
Het betalen van hogere lonen aan nieuwe werknemers is deels een gevolg van de war for talent, maar ook de inflatie heeft een belangrijke invloed.
Als vandaag de dag een kandidaat van job verandert, wil hij niet alleen zijn huidige levensstandaard behouden, maar deze ook verbeteren. Dit vertaalt zich onder meer naar een hogere loonsverwachting, maar ook een verbetering in kwaliteit van de work-life balans blijkt een belangrijke motivator.
Ingrediënten voor een goede werkgever-werknemersrelatie
Nieuw talent aantrekken is één ding, maar wat even belangrijk is, is er voor zorgen dat huidige werknemers zich gewaardeerd blijven voelen. Het opstellen van een gewaardeerd loonbeleid met inbegrip van financiële beloningen, bonussen, incentives en salarisverhogingen kunnen er mee voor zorgen dat werknemers zich gewaardeerd voelen voor de arbeid die ze presteren.
Als HR-manager is het noodzakelijk dat je voorbereid bent op de diverse vragen van werknemers. Loonperspectief, een uitbreiding van verantwoordelijkheden en een zicht op groeimogelijkheden, blijken meer en meer de essentiële elementen te vormen van een hedendaags HR-beleid.
De generatie Z op de werkvloer
Ondertussen bevolkt de generatie Z de werkvloer. Deze generatie kenmerkt zich door de ambitie om steeds bij te leren. Wanneer ze bij een bedrijf beginnen, vragen ze naar het opleidings-en ontwikkelingsplan en dat niet alleen bij de start, maar voor de verdere loopbaan. Ook de verwachtingen van jonge werknemers ten aanzien van leidinggevenden lijken duidelijk en welomlijnd te zijn. Hoe geef je hier als werkgever gevolg aan?
Thuiswerk en teamwerk, samen en op afstand, maar altijd met oog voor topprestaties – de werkbaarheidscheque
De pandemie liet werknemers kennis maken met ‘het nieuwe werken’ of werken vanop afstand. Bovendien wijzigde de pandemie het beeld van de ideale job en de concrete invulling ervan. Ongeacht of het werk vanop kantoor wordt uitgevoerd of van thuis uit, de essentie moet er in bestaan dat er zo efficiënt en kwalitatief mogelijk wordt gewerkt, met de grootst mogelijke motivatie en voldoening.
In die zin blijven de uitdagingen voor de leidinggevenden en de HR-afdeling net dezelfde als voorheen, maar er moeten nieuwe manieren gevonden worden om hierover te overleggen en te communiceren en de bedrijfscultuur daarop af te stemmen.
Als werkgever kan je nog tot het einde van het jaar gebruik maken van de werkbaarheidscheque om jouw onderneming aan te passen aan de veranderde mindset van de werknemer.
De magische mix tussen persoonlijk contact met experten en jouw payroll
De snelle veranderingen in de maatschappij en de vereiste om als HR-professional en zaakvoerder snel een antwoord hierop te bieden, creëert een nood aan HR-expertise en een betrokken HR-partner binnen handbereik.
puuhr begeleidt je op strategisch, sociaal-juridisch en subsidiegebied en biedt een waaier aan HR-gerichte opleidingen aan.
Wil je een bereikbare HR-partner en expert waar je écht iets aan hebt?
Laten we samen groeien.
Locatie
Gouverneur Roppesingel 83
3500 Hasselt