REACTIVEREN VERVALLEN CHEQUES
Sinds 1 december 2022 is het mogelijk vervallen cheques te reactiveren. Het gaat om maaltijd-, eco- en consumptiecheques die maximum drie maanden voorbij hun vervaldatum zijn. Je werknemers zullen zelf rechtstreeks bij de uitgever van de cheques een aanvraag tot reactivering moeten doen. Zo werd op 28 november 2022 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd.
Regels rond reactivering
- Je werknemer kan binnen drie maanden na het verstrijken van de geldigheidsduur van de cheques een aanvraag tot reactivering indienen bij de uitgever (vb. Monizze, Edenred, …).
- De gereactiveerde cheques hebben een geldigheidsduur van drie maanden.
- Elke cheque kan slechts één keer gereactiveerd worden.
- De eerste aanvraag tot reactivering is gratis, ongeacht het aantal cheques. Bij volgende aanvragen zal de uitgever tot maximum 5,00 euro mogen aanrekenen aan je werknemer.
- Bij elke aanvraag van een werknemer, moet de uitgever deze informeren over de reactiveringsvoorwaarden en de procedure.
Welke cheques komen in aanmerking?
- Maaltijdcheques
- Ecocheques
- Consumptiecheques
- Coronapremies
De regeling is op 1 december 2022 in werking getreden. Het is aan je werknemers om zelf de reactivering van hun vervallen cheques aan te vragen. Jij als werkgever kan hen wel informeren over deze nieuwe mogelijkheid.
Maak jij in jouw onderneming gebruik van de toekenning van maaltijdcheques als alternatieve verloning? Weet je of je in jouw sector verplicht ecocheques moet toekennen aan je werknemers?
puuhr zoekt het graag voor je uit.
Wil je graag hulp of advies? Contacteer dan vrijblijvend puuhr-collega Ann Mertens via ann@puuhr.be of 0495/54 69 44. Zij zal haar uitgebreide kennis graag gebruiken om jou verder te helpen.
Sociaal-juridisch advies gewenst bij het implementeren in je payroll en strategisch HR-beleid?
Neem vrijblijvend contact op via info@puuhr.be.
Bekijk zeker ook eens ons opleidingsaanbod op onze website.