DE WARMSTE WEEK - WALK 4 MEDICLOWNS

Ook dit jaar gaat onze steun uit naar een glimlach, een onuitputtelijke moppentrommel en bakken vol verbeelding en creativiteit. Als echte helden gaan ze immers de strijd aan. Of het nu in het ziekenhuis is of op thuisbezoek, de MEDICLOWNS toveren een glimlach op de snoet van iedere zieke bengel. Schrijf je in voor de WALK 4 MEDICLOWNS, geniet van een ontbijtje of pannenkoek en maak daarna een leuke boswandeling op de Kluis in Bolderberg (Heusen-Zolder). Ben je net als puuhr op 1 december van de partij?

Dit jaar zet het puuhr-team zich actief in tijdens de WALK 4 MEDICLOWNS op zondag 1 december te Heusden-Zolder. In de voormiddag kan je net als onze medewerkers een wandeling maken en in de namiddag bestel je bij Bjorn, Tine, Kim of Marc een lekkere pannenkoek. Ben jij ook van de partij?

SCHRIJF IN VOOR WALK 4 MEDICLOWNS

EEN PUUHR HART VOOR DE MEDICLOWNS

WIE ZIJN DE MEDICLOWNS ?
  • De Mediclowns werden opgericht in 1998 met maar één doel : een lach brengen bij kinderen die medische zorg nodig hebben.
  • Vandaag slagen de vrijwillige bestuurders erin zonder één vorm van subsidie iedere week een clown te sturen naar 9 ziekenhuizen
  • Het team bestaat uit 12 clowns, opgeleid door de organisatie zelf om met de nodige kennis van zaken deze dankbare, doch niet altijd even evidente taak uit te voeren.
  • Momenteel worden er op jaarbasis tussen de 6000 en 7000 kinderen bezocht in Vlaams-Brabant en Limburg.
  • Daarnaast bezoeken de Mediclowns palliatieve of ernstig zieke kinderen aan huis.

    Hier ligt in de toekomst een grote uitdaging, daar deze kinderen meer nog dan in het ziekenhuis extra aandacht nodig hebben om hun sociale isolement te doorbreken.

Wil je ook iemand een glimlach bezorgen ?